maandag 11 november 2013

Op zoek naar sponsors

Een spontane actie heeft spontane gevolgen. Het zo kort geleden genomen besluit om deel te nemen aan de Noordkaap Challenge betekent wel wat voorbereiding. Er zijn kosten mee gemoeid, er moeten aanpassingen aan de auto worden gedaan, we moeten zorgen dat we de juiste uitrusting hebben; we zijn er voorlopig nog niet. En dat terwijl de start op 6 december met rasse schreden nadert!

Gelukkig weet een bevriende garagehouder met Dakar-ervaring ons te voorzien van verstralers die op het dak van de auto komen, een extra accu en koelvloeistoffen voor de extreme kou. Winterbanden en sneeuwkettingen hebben we gelukkig zelf al. Ervaring met rijden in winterse omstandigheden hebben we ook, maar als het echt -35 gaat worden, dan veranderen de spelregels, zullen we maar zeggen. Dikke jassen, thermo-onderkleding en goed schoeisel zijn een must. Overige zaken weten we wel te verzamelen. Er moet nog ergens een krik liggen (just in case), extra ruitenwisserbladen zouden handig zijn en ook de splitter voor de 12 volt aansluiting kan weer eens van pas komen.

Een collega die enkele weken per jaar in Zweden verblijft schijnt ook nog zat tips te hebben; die zullen we de komende weken wel een paar keer aan de tand voelen. Maar dan die sponsors nog. Een tocht als deze kost geld, en hoewel we het low-budget gaan doen hebben we toch wat ondersteuning nodig. Maar voor alles; we doen het voor Serious Request. En als we dan op 19 december in Leeuwarden arriveren, dan mag er best een mooi bedrag ingezameld zijn.. Wil je ons sponsoren? Neem contact met ons op via teamtilburgnoordkaap@gmail.com!