woensdag 20 november 2013

Team Tilburg gaat op pad voor Serious Request!

Team Tilburg is een klein team van twee mensen, dat zich voorgenomen heeft de 7200 kilometer naar en van de Noordkaap per auto af te leggen. Waarom? Vanwege het goede doel, Serious Request. En gewoon, omdat het kan. 

Wie zijn we?
Wij zijn Jochem Messbauer en Georg Dinslage. Schoonzoon en schoonvader. Wij vormen Team Tilburg. Onze voorliefdes voor noord Europa, autorijden en avontuur hebben ons naar de Noordkaap Challenge geleid, waarbij we samen in een Skoda Fabia Combi van Hilversum naar de Noordkaap en terug naar het 3FM Serious Request Glazen Huis in Leeuwarden gaan rijden, voor het goede doel.

Wat is het goede doel?
3FM focust zich tijdens Serious Request 2013 in Leeuwarden op 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven door diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Waarom sponsoring?
We willen geld opleveren voor het goede doel. We hebben natuurlijk eigen middelen, maar alles wat we extra kunnen schenken is mooi meegenomen. Daar hebben we sponsoren voor nodig. Sponsoring kan financieel, en materieel. Meer weten over sponsoring? We hebben het één en ander op een rijtje gezet.