woensdag 18 december 2013

Vandaag graag de challenges voldoen!

Vandaag rijden we naar Leeuwarden. Daar zal vanavond bij het Glazen Huis vanuit de Noordkaap Challenge een cheque afgegeven worden.

Die cheque bestaat uit de donaties en challenge-betalingen die de afgelopen twee weken gedaan zijn. Maar; een aantal challenges zijn wel completed, maar nog niet betaald.

Daarom willen we jullie vragen deze betalingen vandaag voor 16:00 te doen, zodat dit meegenomen kan worden in het totaalbedrag op de cheque. Ook donaties zijn van harte welkom, uiteraard! ;)

Alvast bedankt!

Team Tilburg

Just decided: we don't need a Noordkaap to be challanged!

Eerlijk is eerlijk: challenges doen voor donaties aan het goede doel: het is gewoon leuk. Dus waarom stoppen?

Morgen is de laatste dag van de Noordkaap Challenge. Deze geweldige ervaring. Maar: Serious Request is eigenlijk pas net begonnen! Daarom blijf ik challenges aangaan, tot de laatste dag van Serious Request 2013.

Laten we eerlijk wezen: die gestelde €7200,- als doel was hoog gegrepen. Maar durf te dromen! Om toch in de buurt van dat bedrag te komen ga ik challenges doen, en dingen hier veilen. Meedoen? Challenges kun je indienen via het formulier op de site. Bieden op veilingitems kan via de reactiemogelijkheden onder de posts.

Kijk dus regelmatig op de site, en challenge ons! Challenges die al ingediend zijn zullen binnenkort nog 'completed' worden. Dus: wacht maar af!

Team Tilburg haalt de krant weer!

Vlak voor vertrek heeft Team Tilburg een mooi artikel in de krant gehaald. En vandaag hadden we een follow-up artikel. Leuk!

Donderdag had ik de redactie al gevraagd of ze interesse hadden. En dat hadden ze! Een artikel naar aanleiding van onze ervaringen was zo geschreven, en met wat foto's er bij was het geheel snel aangeleverd.

En jawel: vandaag hebben we weer een flink stuk pagina te pakken! Toch leuk. 

Misschien komen er nog wat donaties en challenges uit voort. We zullen zien!
 

Challenge: completed!

Het was Bart die ons challengede om op de foto te gaan met lokale kerstmannen. Vandaag heb ik er weer eentje, dus..

Dag 13: Dwars door Denemarken naar de Gemudlichkeit van Bremen

Na een prima nacht aan boord van de Stena Sega kwam Team Tilburg vanmorgen aan in Frederikshaven.

Geen idee hoe ze het doen, maar we waren stipt op tijd. De Fabia reed rustig het land op en onze tocht begon. Het was een mistige ochtend en hoewel we nog geen bestemming hadden bepaald wisten we dat Duitsland in ieder geval gehaald moest worden.

Maar: na nog geen 200 kilometer door de mist en regen gereden te hebben ging er een lampje branden in de Skoda. Snel zijn we gestopt bij een rustplaats, en hebben we de auto even rust gegeven. Na een herstart bleek het lampje uit. We draaiden de snelweg op en vervolgden onze weg.

Weer 20 kilometer later ging het lampje weer aan. Snel doken we de snelweg weer af en gingen we te rade bij een lokaal garagebedrijf. Deze man keek eens en zag al snel; verstoring in het motor-management. Maar de auto reed prima, dus meneer verwachtte dat een verstopping of vieze sensor de oorzaak was. Kan ook best na 6000 kilometer door Scandinaviƫ, natuurlijk. We konden rustig verder rijden.

Enigszins gerustgesteld vervolgden we onze weg. Ook Jaap van Garage Schreuders, die belde om te vragen hoe het allemaal ging, sprak de conclusie van de Deense garagehouder uit; "gewoon doorrijden".

Na een paar uur reden we Duitsland binnen. Bij een tankstation kreeg de Fabia een volle tank, en terwijl wijzelf ook onze verbrandingsmotortjes verwenden zochten we via booking.com een hotel op de route. Hamburg? Nee, liever niet. Bremen dan! Ja, graag. Liever in Duitsland overnachten dan in Nederland.

De navigatie had ons snel naar ons hotel , en na ingecheckt te zijn, zijn wij uitgeteld. Georg is even languit gegaan terwijl ik de Altstad opzocht. En raad eens? Kerstmarkt! Top! 

Maar we zijn dus in Bremen. Waar is dat ook alweer bekend van? Is daar een challenge voor te bedenken? #hint#