maandag 9 december 2013

Leuke iniatieven!

Terwijl wij hier een beetje in de sneeuw aan het spelen zijn, zijn er vrienden en familie die zich ook inspannen voor Team Tilburg.

Zo heeft collega van Jochem Dorine taarten gebakken (en te bakken) die ze vervolgens ter veiling aanbiedt. En dat zijn me lekkere taarten! Dat soort heerlijke initiatieven zijn de vermelding waard. Dus bij deze Dorine; super, dank je wel!

Challenge: kind of completed?

We kregen een challenge waarvan we dachten; ' eitje'. Maar toen we er aan begonnen viel het vies tegen.

Wat wil het geval? Bas wilde graag een replica van zijn boot gemaakt uit sneeuw. Een schip van sneeuw, gemaakt zo dicht mogelijk bij de Noordkaap. Maar: hoe dichter we bij de Noordkaap komen, hoe fijner, losser en droger de sneeuw. Probeer daar maar eens iets van te maken!

Wijzelf zijn best tevreden met het resultaat, gezien de sneeuwomstandigheden, en de temperatuur. Maar aan Bas het laatste woord: challenge completed?

Dag 4: op audiƫntie in Rovaniemi

Na een onfortuinlijke start vanmorgen (waarbij we na 10 kilometer al de auto moesten uitgraven hebben we vandaag de relatief korte route naar Rovaniemi gereden.

Nog geen 400 kilometer, die echter volledig over sneeuw en ijs gingen, waardoor de topsnelheid op maximaal 80 kilometer per uur kwam. Een geweldige rit door het 'achtergebied' van Finland. De uitzichten zijn fenomenaal. We hebben vandaag elanden, herten en eekhoorns op ons pad gevonden.

Rond 14:30 kwamen we aan in Rovaniemi, op de poolcirkel. -29°, dat hakt er in. Gelukkig hebben we vandaag een cabin om in te slapen. Zodra we ingecheckt waren zijn we naar de Kerstman gereden, die schijnbaar officieel hier woont. En uit naam van Bo heb ik de kerstman haar tekening gegeven. Wat een grote vriendelijke reus!

Daarna hebben we nog twee challenges kunnen aftikken, dus met recht een productieve dag. Maar; kom maar op met jullie challenges! Overigens; challenges met zang en dans zijn een issue; het uploaden van filmpjes kost enorm veel bandbreedte.

Nu zitten we de route te plannen voor morgen. Naar Saariselkä. Weer iets dichter bij de Noordkaap, maar in een wintersportgebied. En laat ik nou net mijn snowboard bij hebben..

PS: Bart, dit is jouw extra gratis Santa!

Challenge completed!

En ja, vandaag weer een challenge afgerond!

Lenny had voor ons de volgende challenge:

Ik doneer 20 euro voor een knuffelmoment met een aaibaar inheems dier. Mag  ook loslopend wild zijn als jullie nog stoerder willen overkomen (kan dat uberhaupt? Good luck!

Bij deze, Lenny!