maandag 18 november 2013

Waarheen leidt de weg..

Officieel staat de teller nu op 17 dagen tot de start van de Noordkaap Challenge op 6 december. 17 dagen! Het 'grote aftellen' is dan nog niet helemaal begonnen, maar het duurt niet lang meer.

Naarmate de startdatum nadert zijn Georg en ik steeds nieuwsgieriger naar de route die we uiteindelijk zullen gaan afleggen. Er is behalve de start, de Noordkaap en de finish nog niet gek veel bekend over de plekken die we tegen gaan komen. Ergens in het midden van de twee weken gaan we langs bij de Kerstman in Rovaniemi, maar meer weten we ook niet.

Prima toch, zou je denken? Natuurlijk is het spannend, maar in het voorbereiden en budgeteren is het ook wel onhandig; één van de voorgaande edities van de Challenge hebben de deelnemers op de heenweg een bootverbinding gebruikt tussen Stockholm en Helsinki, en die verbinding alleen al kost een paar honderd euro. We houden er in ons budget maar rekening mee dat we nu weer gebruik van die veerdienst gaan maken. Als we er geen gebruik van maken kan het financieel alleen maar meevallen, en kunnen we meer doneren aan Serious Request.

Nu zal de route zelf niet zo heel spannend zijn. De omstandigheden, die maken het spannend, en de omgeving. Maar uiteindelijk hebben de Scandinavische landen niet zo'n uitgebreid wegennet als bijvoorbeeld de randstad, dus de keuze aan beschikbare routes naar het hoge noorden zal beperkt zijn. 'The only way is up', zullen we maar zeggen..