dinsdag 17 december 2013

Dag 12: Östersund naar Oslo, en de boot op!


Zoals bekend gaan wij als team afwijken van de eerder gestelde route. En die afwijking ging vandaag in!


Uit veiligheidsoverwegingen pakken wij de boot in Oslo, om in Frederikshaven Denemarken onze weg te vervolgen. Nu was de rit van vandaag (600+ kilometers) aangegeven als zwaar en lang; 9 tot 10 uur reistijd. We waren dus weer vroeg uit de veren om Östersund achter ons te laten. Jammer: dit was een leuke stad. Sund, dus.

Vanwege de gladheid en de lange trip verbaasde het ons niet dat veel teams die na ons vertrokken niet het roadbook volgden, maar meteen de snelweg naar Oslo opdraaiden. Wat ons wél verbaasde was het feit dat wij om 14:30 (weer dat 14:30!) op de kade van Oslo stonden, terwijl de andere teams nog ver achter ons onderweg waren!

Tuurlijk, wij hebben ook oponthoud gehad (kudde hertjes die het zout van de weg wilden likken voor de auto), maar we hebben verder rustig aan gedaan. Het vroege arriveren had als voordeel dat we even Oslo konden verkennen. Souvenirs kopen, koffie drinken, dat soort dingen.

En nu zijn we aan boord. Heerlijk. Op het gemak voor het eerst in een week weer een echte maaltijd genoten, en vanavond zacht deinend in slaap vallen. We tekenen er voor.

Geen idee wat ons in Denemarken wacht, maar dat komt wel goed. Tijd zat voor challenges! *hint*