donderdag 12 december 2013

Challenge: completed!

Eerder heb ik al de challenge van Janneke en Robert vervult waarbij ik een kilometer achteruit moest rijden.

Een van de andere challenges van dit illustere koppel was de volgende:

Wanneer jullie weer op de boot zijn maken jullie de overbekende Titanic-pose, waarbij Jochem natuurlijk Kate is.

Nou, het is niet dezelfde boot (daar komen we namelijk niet meer), maar het is een boot! Een vissersboot in het fjord alhier. Zoals gevraagd speel ik Kate, maar een lid van een ander team speelt Leonardo, omdat Georg te verkouden is om in de wind op een boot te zitten. Toch durf ik te zeggen: "Challenge completed"!

Dag 7: slechte vooruizichten, en de kaap!

Na een indrukwekkend en relaxed einde van de dag gisteren moesten we vandaag weer vol aan de bak.

Van Inari naar ons doel de Noordkaap, 'slechts' 415 kilometer. Klinkt eenvoudig, maar: de Noordkaap kan alleen bereikt worden in konvooi, en er zijn slechts twee konvoois per dag: om 11:30 en om 12:30.

Daarnaast was zeer slecht weer afgegeven, wat lagere snelheid en dus meer reistijd betekent. Om er zeker van te zijn dat we het konvooi van 11:30 konden halen moesten we vroeg vertrekken. De wekker was gezet om rond 03:30 af te gaan, zodat we om 04:00 konden vertrekken. Om één of andere reden waren we eerder wakker, waardoor we de trouwe Fabia om 03:00 konden starten.

De wegen waren ijs, waardoor we maximaal 60 kilometer per uur konden rijden. Moeizame uren door de bossen en over de tundra's van Finland brachten ons naar Noorwegen, waar we werden overvallen door zware sneeuwval.

Rond 08:00 waren we nog 120 kilometer van de Noordkaap. We wisten dat dit de gladste kilometers zouden zijn. Met een slakkengangetje door de fjorden lukte het ons om rond 10:10 aan de slagboom van de Noordkaap te staan, als eerste team.

Om 11:30 gingen we in konvooi, en om 12:00 waren we er, op de Noordkaap. Bestemming: bereikt. Niet heel koud; maar -2 graden. Maar een verschrikkelijke wind geselde met windkracht 8 de kaap. Met gevaar voor eigen leven heb ik mijn 'challenge' voor mijn collega's ingelost; door met een door collega gemaakte muts en Interpolis-vlaggetje op de foto te gaan. Check!

Morgen hebben we een rustdag, en Georg en ik zijn aan het bedenken wat we verder gaan doen. Hopelijk kunnen we wat challenges aftikken. Overigens: we staan nog steeds open voor nieuwe challenges! ;)
PS: we zitten nu aan een fjord. Met water. Dus. ;)