maandag 9 december 2013

Dag 4: op audiëntie in Rovaniemi

Na een onfortuinlijke start vanmorgen (waarbij we na 10 kilometer al de auto moesten uitgraven hebben we vandaag de relatief korte route naar Rovaniemi gereden.

Nog geen 400 kilometer, die echter volledig over sneeuw en ijs gingen, waardoor de topsnelheid op maximaal 80 kilometer per uur kwam. Een geweldige rit door het 'achtergebied' van Finland. De uitzichten zijn fenomenaal. We hebben vandaag elanden, herten en eekhoorns op ons pad gevonden.

Rond 14:30 kwamen we aan in Rovaniemi, op de poolcirkel. -29°, dat hakt er in. Gelukkig hebben we vandaag een cabin om in te slapen. Zodra we ingecheckt waren zijn we naar de Kerstman gereden, die schijnbaar officieel hier woont. En uit naam van Bo heb ik de kerstman haar tekening gegeven. Wat een grote vriendelijke reus!

Daarna hebben we nog twee challenges kunnen aftikken, dus met recht een productieve dag. Maar; kom maar op met jullie challenges! Overigens; challenges met zang en dans zijn een issue; het uploaden van filmpjes kost enorm veel bandbreedte.

Nu zitten we de route te plannen voor morgen. Naar Saariselkä. Weer iets dichter bij de Noordkaap, maar in een wintersportgebied. En laat ik nou net mijn snowboard bij hebben..

PS: Bart, dit is jouw extra gratis Santa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten