woensdag 18 december 2013

Dag 13: Dwars door Denemarken naar de Gemudlichkeit van Bremen

Na een prima nacht aan boord van de Stena Sega kwam Team Tilburg vanmorgen aan in Frederikshaven.

Geen idee hoe ze het doen, maar we waren stipt op tijd. De Fabia reed rustig het land op en onze tocht begon. Het was een mistige ochtend en hoewel we nog geen bestemming hadden bepaald wisten we dat Duitsland in ieder geval gehaald moest worden.

Maar: na nog geen 200 kilometer door de mist en regen gereden te hebben ging er een lampje branden in de Skoda. Snel zijn we gestopt bij een rustplaats, en hebben we de auto even rust gegeven. Na een herstart bleek het lampje uit. We draaiden de snelweg op en vervolgden onze weg.

Weer 20 kilometer later ging het lampje weer aan. Snel doken we de snelweg weer af en gingen we te rade bij een lokaal garagebedrijf. Deze man keek eens en zag al snel; verstoring in het motor-management. Maar de auto reed prima, dus meneer verwachtte dat een verstopping of vieze sensor de oorzaak was. Kan ook best na 6000 kilometer door Scandinaviƫ, natuurlijk. We konden rustig verder rijden.

Enigszins gerustgesteld vervolgden we onze weg. Ook Jaap van Garage Schreuders, die belde om te vragen hoe het allemaal ging, sprak de conclusie van de Deense garagehouder uit; "gewoon doorrijden".

Na een paar uur reden we Duitsland binnen. Bij een tankstation kreeg de Fabia een volle tank, en terwijl wijzelf ook onze verbrandingsmotortjes verwenden zochten we via booking.com een hotel op de route. Hamburg? Nee, liever niet. Bremen dan! Ja, graag. Liever in Duitsland overnachten dan in Nederland.

De navigatie had ons snel naar ons hotel , en na ingecheckt te zijn, zijn wij uitgeteld. Georg is even languit gegaan terwijl ik de Altstad opzocht. En raad eens? Kerstmarkt! Top! 

Maar we zijn dus in Bremen. Waar is dat ook alweer bekend van? Is daar een challenge voor te bedenken? #hint#

Geen opmerkingen:

Een reactie posten