dinsdag 12 november 2013

Materialen, materialen, materialen

Een goede voorbereiding is het halve werk, zegt men wel eens. En dankzij materiaal dat we zoal aangereikt krijgen gaat het goed met onze voorbereiding!

Dankzij garage Schreuders en Ateba automaterialen zijn de spullen die we nodig hebben voor de Skoda zo goed als allemaal afgevangen. Een fijn idee; genoeg vloeistof, nieuwe ruitenwissers, een extra accu; je beseft je eigenlijk niet meteen wat er bij zo'n onderneming komt kijken. Maar alles is even belangrijk. Laten we eerlijk zijn; winterbanden zijn nodig. Logisch dat je daar aan denkt wanneer je van plan bent door sneeuw te gaan rijden; dat lijkt iedereen wel te weten. Maar het besef dat we straks in streken rondrijden waar het om drie uur s'middags al donker is begint nu ook te komen. Ja, we hebben extra verlichting nodig. En de juiste vloeistoffen. Reservelampen? Ja, natuurlijk; we rijden straks niet ieder half uur langs een automaterialenhandel.

Zelfs zoiets voor de hand liggends als een reservewiel zou je bijna vergeten. Maar de Skoda is van een generatie auto's die niet standaard met een reservewiel is uitgerust. Een reparatiekit met schuim, die ligt in de kofferbak. Maar gaat die ook werken bij, laten we zeggen, 35 graden onder nul? We weten het niet, en we willen het ook niet proefsgewijs ondervinden. Dus: een reservewiel meenemen. Check. We komen er wel. En nu zijn we eigenlijk alleen nog bezig met de auto..