woensdag 11 december 2013

On the road again, heading for the North cape!


Dag 6: een korte rit, rendiervlees en..

De zesde dag van deze challenge was een rustige. We hadden een korte rit van 1,5 uur vanuit Saariselka naar Inari, wat ons genoeg tijd gaf voor.. van alles.

We hebben een challenge vervuld, de mail bijgewerkt, wat orde gebracht in de chaos die kofferbak heet, en verder?

We hebben op het gemak met de andere teams gegeten. Dat komt er vaak niet van omdat iedereen op andere tijden binnenkomt. En vandaag viel dat mee. De pot schafte een geweldige Finse rendierschotel, met een gevulde paddestoelsoep vooraf.

Na het eten bleken de omstandigheden ideaal om op het meer te gaan kijken of een glimp van het noorderlicht opgevangen kon worden. En na een uur wachten in de snijdende wind werd het wachten beloond. Amper zichtbaar voor het blote oog, maar wel met de camera vast te leggen; een groene sliert licht. Geweldig. Helaas heb ik de beste foto's op mijn camera en niet op mijn telefoon, maar hier toch een impressie.

Morgen is het weer een lange route. Naar de Noordkaap, eindelijk. Maar het gaat een hele linke worden. Het is een ijsbaan geworden, eentje van 400km lang. Aangezien we om 12:30 op de Noordkaap willen zijn en we misschien slechts 40km per uur kunnen rijden gaan we vroeg starten. Om 04:00 in de auto, en kijken hoever we komen. Vrijdag is een rustdag, ook op de Noordkaap, dus als we vrijdag aankomen is het ook prima. We gaan het zien, wish us luck!

Wat hopen we vanavond te zien?

We zijn op een plek gekomen die er om bekend staat dat de Aurora Borealis (het noorderlicht) hier goed te zien is.

We zitten aan een meer in Inari zonder 'lichtvervuiling' van de omgeving. Daardoor heb je een betere kans op een daadwerkelijke glimps van dit bijzondere natuurverschijnsel.

Om een idee te geven wat het is (en wat wij hopelijk te zien krijgen) voeg ik hier een fragment toe uit de documentaire 'Joanna Lumly in the land of the Northern Lights' uit 2010. Deze documentaire heeft mij destijds beïnvloed om zelf het noorderlicht te willen 'ervaren'. Hopelijk lukt dat één dezer dagen..

Challenge: completed!

We kregen een mailtje van Janneke en Robert met drie challenges. Iedere challenge is €20,- waard! Dat mailtje is dus €60,- waard!

Alleen: twee van de drie challenges zijn moeilijk te realiseren. Oke, het moet een challenge zijn, maar we hebben per challenge wel de omstandigheden nodig; om Titanic na te spelen heb je tóch een boot nodig!

De challenge die we nu uitgevoerd hebben is deze:

Rijd 1 kilometer achteruit. Ook dit zien we graag op film want ja van een foto valt zo weinig af te lezen of je daadwerkelijk achteruit gaat.

Janneke, Robert, bij deze!