zaterdag 30 november 2013

Op de foto met onze grootste sponsor

Ons avontuur naar de Noordkaap betekent veel voorbereiden. De voornaamste hulp in voorbereiding komt van garagebedrijf Schreuders in Heusden, dat naast het volledig prepareren van de auto ook nog een financiƫle bijdrage levert.


Garagehouder Jaap Schreuder stelt zijn kennis en materialen maar wat graag beschikbaar. Hij is al langer bekend met het prepareren van auto’s voor extreme omstandigheden en inspanningen; hij heeft als monteur zijn diensten al geleverd aan de Parijs Dakar-rally. Over het verzoek om steun hoefde Jaap dan ook niet snel na te denken. “Het is kort dag, en het is voor een erg goed doel. Het welzijn van kinderen gaat me toch aan het hart”, zo geeft Jaap aan. “Daarnaast is het een geweldig avontuur. Het liefst was ik zelf meegegaan, maar dat zit er niet in. Ik zie de foto’s en de verhalen wel verschijnen als Jochem en Georg weer veilig in het land zijn”. 

Jaap zorgde dat de auto werd voorzien van vloeistoffen die bestand zijn tegen de extreem lage temperaturen, een sterke accu, nieuwe remblokken en een set sterke verstralers. “Het is daar erg vroeg donker. Misschien blijft het wel de hele dag donker. Als er dan een eland of zo oversteekt, dan wil je die wel ver van te voren zien natuurlijk”, zo licht Jaap de verlichting toe. Daarnaast ging Jaap zelf ook achter sponsors aan; alles voor het goede doel. Als tegenprestatie prijkt het logo van garage Schreuders op verschillende plekken op de auto, en staat er een banner van Garage Schreuders op deze website. Natuurlijk willen we wel even Jaap bedanken, en in het voetlicht plaatsen dat hij verdiend. En op de foto, daar hoort hij bij!