dinsdag 10 december 2013

Dag 5: een mooie route, een deuk en boarden!

Gisteren hebben Georg en ik het laat gemaakt. Resultaat: te laat wakker vanmiddag, dus snel starten.


Het was vannacht -28°, en dan is het spannend of je auto start. Gelukkig is de zware accu die garage Schreuders leverde zijn gewicht in goud waard, want de Fabia start gelijk. Voorbereid op een rit van 300 kilometer noordelijker hadden we de warmste kleren aan die we konden vinden. En wat denkje? Hoe noordelijker we kwamen, de warmer het werd. Het is hier in Saariselka 'slechts' -10°. 

Na vier uur rijden over praktisch kaarsrechte wegen zijn we om 14:00 aangekomen bij onze overnachtingsplek. En net dan, helemaal niet spectaculair, schuiven we door bij het nemen van de afslag. Resultaat: Fabia met zijn neus in de sneeuw, net naast één van de weinige verkeersborden die Finland heeft. Bushokjes, die hebben ze hier verschrikkelijk veel. Maar dat terzijde.


Gelukkig kon één van de andere teams ons lostrekken, wat weer schepwerk scheelde. Eenmaal ingecheckt in de lodge komt een teamlid van Team Lada Niva me zeggen "dat ik misschien even naar mijn achterbumper zou moeten kijken". Ze waren met hun tank van een auto iets te enthousiast een parkeervak verlaten, daarbij ons arme Fabiaatje over het hoofd zient. Dus; deuk in bumper, parkeersensor er uit. Ach. Kan gebeuren; verzekeringswerk.


 Aangezien het nog vroeg was, ik mijn snowboard bij heb en Saariselka een skigebied is ben ik nog twee uurtjes gaan wintersporten. Heerlijk! Een klein gebiedje, maar slechts met tien andere pistegangers, dus ik kon mijn lol op. Nu zitten we met zijn allen bij het haardvuur, te bedenken wat we morgen gaan doen. Nog even, dan zijn we er. Op de Noordkaap. En we hebben nog tijd voor challenges!