woensdag 4 december 2013

Aftellen: wanneer de dagen uren worden

Het is een vreemde gewaarwording als je wakker word en je jezelf realiseert: morgen rond deze tijd zijn we onderweg. Onderweg naar Hilversum weliswaar, maar de auto is dan volgeladen en de geliefden gezoend en geknuffeld. Dus ja, onderweg.

Niet dat vandaag een dag is van aftellen en wachten tot we de auto kunnen starten; ook vandaag moet er nog genoeg gebeuren. Nadat eerder deze week een lampje van het motormanagement was gaan branden, en weer uit was gegaan hebben we toch besloten dit euvel te laten verhelpen. We weten wat het probleem is, en technisch gezien kun je er mee doorrijden, maar een lampje brandt niet voor niets. Ook worden voor de zekerheid de voorste winterbanden vervangen. Waar we risico's kunnen beperken moet je dat vooral niet laten, toch?

De dag staat verder in het teken van het inpakken van koffers, checklijstjes nalopen en genieten van de mensen die we straks twee weken moeten missen. Nog steeds bekruipt me het gevoel dat we iets gaan vergeten, maar dat is een bekend probleem bij ondergetekende. Ook als we een weekendje naar de Beekse Bergen gaan, slechts 15 kilometer van huis, heb ik de neiging driekwart van de huisraad mee te nemen. Echt misgrijpen zullen we niet; de belangrijkste dingen staan al klaar. Minder dan 24 uur mensen. Minder dan 24 uur..

PS: met doneren hoef je niet te wachten tot de auto gestart is, lieve mensen!

Proviand!

Vandaag hebben we twee tassen vol proviand gekregen van Toko Sin Fa uit Tilburg.

We hadden eerder al geconstateerd dat proviand in potten te zwaar is, en bij de extreem lage temperaturen in het noorden wellicht kapot zou vriezen. De keuze om instant maaltijden mee te nemen was dus snel gemaakt.

Toko Sin Fa hoorde van onze trip, en van het proviand probleem. Zonder een moment van twijfel nam Leslie van Toko Sin Fa contact met ons op dat hij wel de nodige maaltijden wilde sponsoren. Daar zeggen wij geen 'nee' tegen!

Dus tijdens mijn lunchpauze heb ik me naar de toko op de Katterug gehaast, waar Leslie, behulpzaam als hij is, heeft geholpen met het samenstellen van een flink pakket met noodles, soepen, gedroogd fruit en meer lekkere dingen. Wij zullen niet van de honger omkomen!

Ja ja, in de krant!

Team Tilburg Noordkaap heeft de lokale pers al bereikt. Met een artikeltje op de voorpagina, en een paginagroot artikel (inclusief foto) binnenin. Da's lekker binnenkomen!

Het bereik van deze (gratis) huis-aan-huis krant is Tilburg en contreien. Dat is juist waar je als 'Team Tilburg' de aandacht wilt, natuurlijk. Nu zijn we benieuwd of we lezers inspireren om te doneren. We hopen er het beste van!